• Loška cesta 1, 4226 Žiri
  • 04 51 06 060
  • leandross.doo@siol.net

IZPOSTAVLJENO

DOSTAVA HRANE

 

Vsem, ki sami ne morejo do trgovine, po želji naročeno dostavimo tudi na dom. Možno je plačilo s kartico 💳 ali preko bančnega nakazila, če imate korono in ste v karanteni.

Dostava 🚚 je možna med tednom (pon-pet) dopoldan, po dogovoru tudi popoldan. Med vikendom ne dostavljamo.

Za več informacij ℹ️
Pokličite: 04 510 60 60 ☎️
Pošljite e-pošto: leandross.doo@siol.net 📧

 
 Dostava

 

 

 

SVEŽE SADJE IN ZELENJAVA

 

Pri nas je na voljo velika izbira svežega sadja in zelenjave, večje količine dostavimo, sprejemamo pa tudi naročila za posebne želje.

 
 Sveže sadje in zelenjava

 

 

 

OLJA

 

V kuhinji ne gre brez olja, za vašo solato vam nudimo najbolša slovenska oljčna in bučna olja. Za kuhanje svedre is bučnega olja, ter za zdrav prigrizek dišeča pražena bučna semena.

 
 Olja

 

 

 

LOKALNI PONUDNIKI

Trgopromet-Eniko

 

Podjetje Trgopromet-Eniko iz Lavrovca v občini Logatec že več kot 20 let izdelujejo idrijske žlikrofe.

Vse se je začelo leta 1991, ko so v Žireh odprli trgovino na drobno. Na začetku so izdelovali idrijske žlikrofe pod oznako »izdelek domače obrti«. Med certificirane izdelovalce idrijskih žlikrofov so vstopili leta 2006. Vsako leto pa opravijo tudi senzorično ocenjevanje njihovih žlikrofov. Poleg tradicionalnih »idrijskih žlikrofov« s certifikatom za kakovost, danes izdelujejo tudi vegi žlikrofe.

V njihovi proizvodnji s svojimi spretnimi rokami delo opravlja 6 delavk. Najprej kuhan krompir pretlačijo in začinijo, nato iz njega oblikujejo kroglice, ki morajo biti velike od 1 do 1,5 cm. Vgneteno testo se razdeli na hlebčke, razvalja in nanj se položi krompirjeve kroglice, nato se zavije, razreže in oblikuje žlikrofe. Te se polaga na za to pripravljene mreže, ki se jih vstavio v zamrzovalno komoro. Zamrznjene se nato pakira po 600 ali 1000 g, odvisno od naročila kupca.

Žlikrofi podjetja Trgopromet-Eniko ne vsebujejo nobenih konzervansov, barvil ali ojačevalcev okusa. Ravno zaradi dobrega okusa in hitre priprave gospodinje zelo cenijo to jed, kar se odraža tudi pri zelo dobrem povpraševanju, ki je vsako leto večje.

 
 Lokalni ponudniki - Trgopromet eniko
 Lokalni ponudniki - Trgopromet eniko

 

 

 

Kmetija Globovškar - ocvirki in mast

 

Posel se je na kmetiji začel dve leti nazaj, ko sta se zakonca na Kmetiji Globovškar odločila, da bosta zapustila mesno predelovalno industrijo. Novo, boljšo nišo sta opazila pri ocvirkih.

»Prej sva imela predelavo mesa. Nato sem zbolela za revmo, nisem več mogla delati. Sva se osredotočila na ocvirke, saj se dobrih ocvirkov v trgovini ne da kupiti,« pove Karolina Rižnik, doda, da sta na receptu delala dolgo, tako dolgo, da sta bila oba zadovoljna s končnim izdelkom.

 
 Lokalni ponudniki - kmetija Globovškar

 

 

 

Kmetija Zakrašnik - domača jajca

 

Kmetija Zakrašnik je turistična kmetija, ki se ukvarja z rejo kokoši nesnic in oddajo apartmajev v neokrnjeni naravi.

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Zakrašnik

 

 

 

Kmetija Kogovšek Zavratec - domači mlečni izdelki

 

Družinska kmetija Kogovšek se nahaja v vasi Zavratec na nadmorski višini 720 m. Iz domačega kravjega mleka izdelujejo mlečne izdelke: jogurt na grški način, skuto, mehki sir, sirotko, kefir in namaze.

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Kogovšek Zavratec

 

 

 

Mesarstvo Podobnik - mesni izdelki

 

Mesarstvo Podobnik že od leta 1993, ko je po slovenski osamosvojitvi bliskovito zraslo v uspešno mesno-predelovalno podjetje, ponuja tržišču pestro izbiro izdelkov iz zdravega govejega in svinjskega mesa:

Njihovi glavni proizvodi so:

  • Trajne domače svinjske salame, barjene salame – poltrajne salame in še vrsto polpripravljenih izdelkov, med njimi tudi predelano meso divjačine
  • Poltrajne mesne izdelke – hrenovke in klobase, izdelane le iz kvalitetnega mesa brez predelovalnih ostankov
  • Vse vrste prekajenega mesa, posušenega in pripravljenega po sodobnih metodah domače predelave
 
 Lokalni ponudniki

 

 

 

Kmetija Žunar - mesni izdelki

 

Žunarjevi so v Škofjeloškem hribovju na nadmorski višini 900 m.

Ker je v družini že drugi rod mesarjev, so se leta 1995 odločili za gradnjo obrtne delavnice za predelavo mesa. V začetku leta 1997 so pričeli s popoldansko dejavnostjo. Od začetka so proizvajali domače salame, klobase, suho meso, in zelo poznano prekajeno zaseko ter ocvirke.

Oktobra leta 1997 Kmetija Žunar so v Cerknem odprli svojo mesnico. Proizvodnja se je povečevala, tako da je bilo potrebno že po novem letu 1998 zaposliti prve delavce. S širitvijo dejavnosti se je povečal tudi proizvodni program. Izdelovati so pričeli tudi poltrajne izdelke (hrenovke ter poltrajne salame). Proizvodnja se je letno povečevala za približno 15%, zato so postali obstoječi prostori premajhni. Leta 2002 so zgradili dodatne prostore za prekajevanje in zorenje mesnih izdelkov. Tako se sedaj lahko v zorilnici suši istočasno 8 ton trajnih mesnih izdelkov. Trenutno imajo zaposlenih pet delavcev, občasno pa pomagajo tudi študentje.

V njihovi proizvodnji so se odločili za tradicionalno predelavo mesnih izdelkov, tako da vse izdelke predelujejo brez dodajanja vode, solijo v slanici, prekajujejo pa v klasičnih komorah na suha bukova drva, kar da mesnim izdelkom pristen kmečki okus.

 
 Lokalni ponudniki

 

 

 

Pekarna Burnik - kruh

 

Mala pekarna ponuja zdrave pekovske izdelke, narejene ročno, po starih receptih naših babic.

 
 Lokalni ponudniki