• Loška cesta 1, 4226 Žiri
  • 04 51 06 060
  • leandross.doo@siol.net

PONUDBA TRGOVINE MARJAN - ŽIRI

 

Preverjeno Tuševo ponudbo dopolnjujemo s svežimi izdelki lokalnih ponudnikov.


 

IZPOSTAVLJENO

DOSTAVA HRANE

 

V trgovini Marjan se zavedamo, da je vaš čas dragocen. Vsem, ki to želijo po naročilu izdelke tudi dostavimo na dom.

 
 Dostava

 

SVEŽE SADJE IN ZELENJAVA

 

Pri nas je na voljo velika izbira svežega sadja in zelenjave, večje količine dostavimo, sprejemamo pa tudi naročila za posebne želje.

 
 Sveže sadje in zelenjava

 

OLJA

 

V kuhinji ne gre brez olja, za vašo solato vam nudimo najbolša slovenska oljčna in bučna olja. Za kuhanje svedre is bučnega olja, ter za zdrav prigrizek dišeča pražena bučna semena.

 
 Olja

 

Ana Roš & Tuš

 

Ljubitelji kulinarike, ki radi uživate v dobri slovenski hrani, boste zdaj lahko uživali v kuhanju z novimi izdelki iz linije Ana Roš & Tuš, pripravljenimi po recepturi kuharske mojstrice Ane Roš. V Tušu smo povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki za naše kupce pripravljajo inovativne kulinarične mojstrovine po recepturi svetovne chefinje Ane Roš. Izdelki Ana Roš & Tuš na prodajne police prinašajo vrhunske kulinariko slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, namenjeno vsakodnevnim nakupom.

Če za osnovo vzamemo kakovostne sestavine, ki jih ponuja naše okolje, jih začinimo s ščepcem kreativnosti, radovednosti in veselja do ustvarjanja, je vse mogoče. Ana Roš to dokazuje na najvišjem gastronomskem nivoju.

 
 Ana Roš & Tuš

 

LOKALNI PONUDNIKI

Trgopromet-Eniko

 

Podjetje Trgopromet-Eniko iz Lavrovca v občini Logatec že več kot 20 let izdelujejo idrijske žlikrofe.

Vse se je začelo leta 1991, ko so v Žireh odprli trgovino na drobno. Na začetku so izdelovali idrijske žlikrofe pod oznako »izdelek domače obrti«. Med certificirane izdelovalce idrijskih žlikrofov so vstopili leta 2006. Vsako leto pa opravijo tudi senzorično ocenjevanje njihovih žlikrofov. Poleg tradicionalnih »idrijskih žlikrofov« s certifikatom za kakovost, danes izdelujejo tudi vegi žlikrofe.

V njihovi proizvodnji s svojimi spretnimi rokami delo opravlja 6 delavk. Najprej kuhan krompir pretlačijo in začinijo, nato iz njega oblikujejo kroglice, ki morajo biti velike od 1 do 1,5 cm. Vgneteno testo se razdeli na hlebčke, razvalja in nanj se položi krompirjeve kroglice, nato se zavije, razreže in oblikuje žlikrofe. Te se polaga na za to pripravljene mreže, ki se jih vstavio v zamrzovalno komoro. Zamrznjene se nato pakira po 600 ali 1000 g, odvisno od naročila kupca.

Žlikrofi podjetja Trgopromet-Eniko ne vsebujejo nobenih konzervansov, barvil ali ojačevalcev okusa. Ravno zaradi dobrega okusa in hitre priprave gospodinje zelo cenijo to jed, kar se odraža tudi pri zelo dobrem povpraševanju, ki je vsako leto večje.

 
 Lokalni ponudniki - Trgopromet eniko
 Lokalni ponudniki - Trgopromet eniko

 

Kmetija Globovškar - ocvirki in mast

 

Posel se je na kmetiji začel dve leti nazaj, ko sta se zakonca na Kmetiji Globovškar odločila, da bosta zapustila mesno predelovalno industrijo. Novo, boljšo nišo sta opazila pri ocvirkih.

»Prej sva imela predelavo mesa. Nato sem zbolela za revmo, nisem več mogla delati. Sva se osredotočila na ocvirke, saj se dobrih ocvirkov v trgovini ne da kupiti,« pove Karolina Rižnik, doda, da sta na receptu delala dolgo, tako dolgo, da sta bila oba zadovoljna s končnim izdelkom.

 
 Lokalni ponudniki - kmetija Globovškar

 

Kmetija Zakrašnik - domača jajca

 

Kmetija Zakrašnik je turistična kmetija, ki se ukvarja z rejo kokoši nesnic in oddajo apartmajev v neokrnjeni naravi.

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Zakrašnik

 

Kmetija Kogovšek Zavratec - domači mlečni izdelki

 

Družinska kmetija Kogovšek se nahaja v vasi Zavratec na nadmorski višini 720 m. Iz domačega kravjega mleka izdelujemo jogurte, jogurt na grški način, skuto, mehki sir, sirotko, kefir in namaze, dobite pa tudi sveže surovo mleko.

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Kogovšek Zavratec

 

Mesarstvo Podobnik - mesni izdelki

 

Mesarstvo Podobnik že od leta 1993, ko je po slovenski osamosvojitvi bliskovito zraslo v uspešno mesno-predelovalno podjetje, ponuja tržišču pestro izbiro izdelkov iz zdravega govejega in svinjskega mesa:

Njihovi glavni proizvodi so:

  • Trajne domače svinjske salame, barjene salame – poltrajne salame in še vrsto polpripravljenih izdelkov, med njimi tudi predelano meso divjačine
  • Poltrajne mesne izdelke – hrenovke in klobase, izdelane le iz kvalitetnega mesa brez predelovalnih ostankov
  • Vse vrste prekajenega mesa, posušenega in pripravljenega po sodobnih metodah domače predelave
 
 Lokalni ponudniki

 

Kmetija Žunar - mesni izdelki

 

Žunarjevi so v Škofjeloškem hribovju na nadmorski višini 900 m.

Ker je v družini že drugi rod mesarjev, so se leta 1995 odločili za gradnjo obrtne delavnice za predelavo mesa. V začetku leta 1997 so pričeli s popoldansko dejavnostjo. Od začetka so proizvajali domače salame, klobase, suho meso, in zelo poznano prekajeno zaseko ter ocvirke.

Oktobra leta 1997 Kmetija Žunar so v Cerknem odprli svojo mesnico. Proizvodnja se je povečevala, tako da je bilo potrebno že po novem letu 1998 zaposliti prve delavce. S širitvijo dejavnosti se je povečal tudi proizvodni program. Izdelovati so pričeli tudi poltrajne izdelke (hrenovke ter poltrajne salame). Proizvodnja se je letno povečevala za približno 15%, zato so postali obstoječi prostori premajhni. Leta 2002 so zgradili dodatne prostore za prekajevanje in zorenje mesnih izdelkov. Tako se sedaj lahko v zorilnici suši istočasno 8 ton trajnih mesnih izdelkov. Trenutno imajo zaposlenih pet delavcev, občasno pa pomagajo tudi študentje.

V njihovi proizvodnji so se odločili za tradicionalno predelavo mesnih izdelkov, tako da vse izdelke predelujejo brez dodajanja vode, solijo v slanici, prekajujejo pa v klasičnih komorah na suha bukova drva, kar da mesnim izdelkom pristen kmečki okus.

 
 Lokalni ponudniki

 

Pekarna Burnik - kruh

 

Mala pekarna ponuja zdrave pekovske izdelke, narejene ročno, po starih receptih naših babic.

 
 Lokalni ponudniki

 

TUŠ IZDELKI

TUŠ IZDELKI

 

Izdelke Tuševe lastne blagovne znamke boste odslej našli v novi preobleki. A kljub prenovljeni zunanjosti njihova vsebina ostaja takšna kot prej. Gre za skrbno izbrane izdelke, ki dokazujejo našo neizmerno predanost kakovosti in si s svojo odličnostjo zaslužijo nositi Tuševo ime. Na policah jih boste prepoznali po enotni podobi, ki vam bo močno olajšala iskanje in izbiro, za še večje zadovoljstvo pa bo poskrbela denarnici prijazna cena.

Izberite najboljše in tako boste tudi živeli.


 

NOVO: EKO ČISTILA

Zemlja je dom nas vseh, zato je pomembno, da zanjo skrbimo, tako kot za svojo hišo. V veliko družino Tuševih izdelkov smo zato ponosno dodali prenovljeno linijo čistil, ki se ponašajo z znakom Okoljska marjetica, ki ga prejmejo le izdelki, ki so okolju prijaznejši. Širok nabor izdelkov odlikujejo kvalitetni proizvodi z atraktivno embalažo po ugodnih cenah. Odlikujejo jih nove, izboljšane formule za vrhunski učinek z dolgotrajno svežino. Izdelki so dermatološko testirani in ne povzročajo draženja kože ter alergijskih rekacij.

 
 Tuš izdelki
 Tuš čistila

 

TAČKO IN TAČKA

 

Kakovostna hrana Tačko in Tačka vsebuje vse, kar vaši ljubljenčki potrebujejo za svoje zadovoljstvo in igrivost. Izbirate lahko med različnimi vrstami mesa in rib z dodatki zelenjave in riža, vse jedi pa so obogatene z vitamini in minerali. Zdrava, uravnotežena in kakovostna prehrana je osnovni pogoj dobre nege.

 
 Tačko & Tačka

 

VSAK DAN

 

V Tušu se zavedamo, da so nakupovalni listki mnogokrat predolgi, želje pa tako velike, da pogosto segajo krepko čez vsebino hranilnikov. Zato smo za vas pripravili nabor cenovno najbolj ugodnih izdelkov v Tušu, večinoma slovenskih proizvajalcev.

Naša linija izdelkov Vsak dan vključuje izdelke, ki smo jih skrbno izbrali, upoštevajoč vaše najpogostejše nakupe ter tako določili tiste izdelke, ki jih vsakodnevno uporabljate v vašem gospodinjstvu.

Za vas smo izbrali izdelke, s katerimi boste zase in za vašo družino pripravili cenovno zelo ugodne in hkrati pestre obroke.

 
 Vsak Dan

 

DECORIS

 

Vsakodnevno se srečujemo z nešteto izzivi, zato je pomembno, da se v zavetju našega doma prijetno in udobno počutimo. Prav zato smo za vas v Tušu pripravili linijo izdelkov Decoris vrhunske kakovosti, s katerimi lahko opremite in polepšate vašo kuhinjo, spalnico, kopalnico in druge prostore vašega doma. V vaš dom bodo prinesli mehkobo, udobje, modne dizajne in koži prijazne materiale.

Med njimi boste našli: izjemno kakovostne in mehke brisače različnih barv in velikosti. Vrhunske posteljne garniture, rjuhe iz različnih materialov ter odeje modnih barv in vzorcev za tople in hladne noči. Tekstilne gospodinjske pripomočke, ki bodo olajšali vaše delo ter poživili vašo kuhinjo: kuhinjske krpe, prte, predpasnike, pogrinjke, rokavice, prijemalke in še veliko več. In ob vsem naštetim tudi udobne sobne copate za celo družino.

 
 Decoris

 

BELLIS

 

Linija Bellis je namenjena za vsako gospodinjstvo, predvsem pa za tiste, ki iščejo dobro razmerje med kvaliteto in ceno.

Izdelki so narejeni iz FSC certificiran papirja in izdelani iz vlaknin 100% celuloze. Njihova kvaliteta zadovolji še tako zahtevnega uporabnika. Linija zajema ponudbo serviet, toaletnega papirja in toaletnih brisač (barvnih, odišavljenih, z vzorčki ali povsem bele).

 
 Bellis